Het team van Osteopathie Maartje Baur.
Osteopathie is een manuele therapie.

VERHUIS BERICHT

Praktijk locatie Geldrop gaat per maandag 24 juni 2024 verhuizen naar Sint Jozefplein 68 in Geldrop in de Sint Jozefkerk. 

Osteopathie

Maartje Baur

Osteopathie is een manuele therapie.

Osteopathie

Maartje Baur

Werkwijze bij een behandeling door een osteopaat

Eerste afspraak


Het eerste consult begint met een gesprek over uw klachten, de medische voorgeschiedenis en leefgewoonten. Vervolgens start het lichamelijk onderzoek, waarbij de osteopaat op zoek gaat naar bewegingsbeperkingen in het lichaam. Er wordt gekeken naar de bewegingsbeperkingen die een verband hebben met uw klachten, om zo de primaire oorzaak van uw klachten te achterhalen. Na het onderzoek worden de bevindingen met u besproken, en aangegeven wat osteopathie kan betekenen voor uw klachten. 


Na het onderzoek start de osteopaat met de behandeling. De behandeling bestaat uit verschillende manuele technieken, zoals mobilisaties, rekken en manipulaties om de bewegingsbeperkingen op te heffen. Omdat de osteopaat de oorsprong van de klacht behandelt, kan dit op een andere plaats zijn dan waar u de klacht voelt. Er is echter altijd een anatomische relatie met de klacht.

Vervolg afspraak


Tijdens het vervolg consult wordt het verloop van uw klacht en de reactie op de osteopathische behandeling besproken. Samen met een kort onderzoek krijgt de osteopaat inzicht in hoe uw lichaam gereageerd heeft op de vorige behandeling. Vervolgens start de osteopaat met de behandeling.


Meestal zijn een beperkt aantal behandelingen nodig. Dit aantal verschilt per patiënt en is afhankelijk van de aard van de klachten. Over het algemeen moet in 3 à 4 behandelingen een duidelijk effect waarneembaar zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan is in overleg het advies doorgaans de behandeling te stoppen. Bij twijfel neemt de osteopaat, in overleg met u, contact op met uw (huis)arts. De duur van een behandeling is 45 tot 60 minuten. De periode tussen de behandelingen kunnen variëren van 1 week tot 2 maanden.

Osteopathie is een manuele therapie.

Osteopathie Maartje Baur

T 06 - 52 888 534

E info@osteopathiemaartjebaur.nl

I www.osteopathiemaartjebaur.nl

Vestiging Mierlo

Graspieper 4

5731 SP   Mierlo

Vestiging Geldrop

Laarstraat 4a

5664 BM   Geldrop

IBAN NL78 INGB 0004217049

BTW NL001830063B09

KvK 56708726

AGB-code Praktijk 90056009

home │ Osteopathie Maartje Baur © 2012

LinkedIn link naar Osteopathie Maartje Baur
Facebook link naar Osteopathie Maartje Baur
Nederlands Register voor Osteopathie Logo NRO.
Nederlandse Vereniging voor Osteopathie Logo NVO.